Produkter

Anasora Kelloo (Etiopia): Anasora Kelloo er en vaskestasjon i Guji distriktet i Etiopia som ligger på ca. 2300 meters høyde. Der samler de inn nyhøstede kaffebær fra nærliggende småskala gårder. Det kan være lokale småbønder som har alt fra noen få planter til en liten plantasje med kaffetrær. Området Guji ligger i regionen Sidamo helt sør i Etiopia på grensen til Kenya. Klima, jordsmonn og vekstforhold gjør at etiopisk kaffe ofte har et tydelig floralt preg med hint av bær og frukter. Anasora er lett og floral med tydelig karakter av fersken og et mildt sitruspreg. For å beholde dette særpreget foretrekker vi å brenne Anasora lys. Dette er en kaffe som passer til en hver anledning, en frisk frokostkaffe, til dessert eller bare en kopp for ren nytelse.

Ekimuli (Uganda): De mytiske månefjellene Rwenzori på grensen mellom Kongo og Uganda bærer mye historie. Når jeg besøkte området på slutten av 1990-tallet var det politisk uro i området. Ved Ekimuli satser de primært på bærtørket kaffe. Det er kaffebønner behandlet slik at de beholder mye smak fra kaffebønnenes fruktkjøtt. Dette er en fruktig og frisk kaffe. Ikke så ekstrem som tilsvarende varianter fra Etiopia og Burundi, men mer fruktig og fyldig. Vi har bevisst brent denne lys for å beholde den fruktige og fyldige karakteren.

Fazenda (Brasil): Fazenda Planalto tar over etter vår bestselger Arco Iris. Fazenda kommer fra samme region, Mina Gerais, er en bærtørket kaffetype (lik mye av brasiliansk kaffe). Fazenda Planalto er UTZ sertifisert. Dette stiller strenge krav i forhold til sosiale forhold (f. eks forbud mot barnearbeid), miljø, jordbruks- og bedriftspraksis, og det skal være sporbart tilbake til produsent og kaffebonde. Dette er en rund og søt kaffe med hint av sjokolade og karamell.

El Lechero (Peru): Farmen El Lechero (melkemannen) ligger ved landsbyen El Huabo i San Ignazio provinsen i det nordlige Peru. Det er en småskala kaffeplantasje med kun 2,5 hektar kaffeplanter. Kaffeproduksjon utgjør ca 30% av familiens inntekt. El Lechero er en del av programmet til Origin Coffee Lab i Peru. Dette er en organisasjon som sourcer småskala spesialkaffe. Som gjenytelse for spesialkaffe av høy kvalitet bidrar de lokalt med å bygge ut infrastruktur, helse og utdanning. Deres filosofi er at ungdom på landsbygda trenger gode leveforhold og en god lønn for å bli værende fremfor å flytte inn til storbyene. Kaffeproduksjon på små farmer i utilgjengelige områder gjør at det meste av produksjonen gjøres for håndkraft med minimalt om noe sprøyting og kunstgjødsling. Dette er en rund og frisk og noe floral kaffe med hint av rose, kirsebær og hibiscus. Vi brenner den lys til medium for å beholde særpreget og samtidig gi den en mildhet og rundhet.

Svart Java (Indonesia): Frinsa ligger i Sunda vest på Java i Indonesia og drives av Wildan Mustofa. I tillegg til sin egen kaffefarm samarbeider han med mange lokale småbrukere som leverer kaffe til hans vaskestasjon. Innhøstingen har toppsesong fra juni til august. Alle bærene sorteres for hånd slik at kun den beste kvaliteten blir igjen. Kaffe fra Java er kjent for å ha en sødme, friskhet og fylde. Frinsa har god sødme og fruktighet og hint av nøtter. Dette gjør at den tåler ganske kraftig brenning og vil være vårt alternativ som en mørk kaffe, spennende espresso eller kaffedrink.

Thimu (Kenya): Thimu er vår første satsing på Kenya. Kenya har en høy status blant kaffeelskere. Klima og jordsmonn gir kenyansk kaffe en tydelig floral og fruktig karakter. Dette er en kaffetype gradert til type AA kaffebønner som regnes som de største om mest eksklusive typene bønner. Populariteten gjør at prisen er et hode over annen afrikansk kaffe. Men man betaler for kvalitet. Vi har brent denne lyst for å beholde fruktigheten og det florale preget.

Caballeros (Honduras): Caballeros er årets julekaffe GOD JUL! Honduras er nok en nysatsing. Vi brenner denne medium både for å beholde det urteaktige preget men samtidig å tilføre mer fylde og rundhet. Dette er en kaffe for mørke vinterkvelder og dager hvor manfporetrekker å kose seg innendørs med noe varmt i koppen.