Produkter

Anasora Kelloo (Etiopia): Anasora Kelloo er en vaskestasjon i Guji distriktet i Etiopia som ligger på ca. 2300 meters høyde. Der samler de inn nyhøstede kaffebær fra nærliggende småskala gårder. Det kan være lokale småbønder som har alt fra noen få planter til en liten plantasje med kaffetrær. Området Guji ligger i regionen Sidamo helt sør i Etiopia på grensen til Kenya. Klima, jordsmonn og vekstforhold gjør at etiopisk kaffe ofte har et tydelig floralt preg med hint av bær og frukter. Anasora er lett og floral med tydelig karakter av fersken og et mildt sitruspreg. For å beholde dette særpreget foretrekker vi å brenne Anasora lys. Dette er en kaffe som passer til en hver anledning, en frisk frokostkaffe, til dessert eller bare en kopp for ren nytelse.

La Claudina (Colombia): Når du kjøper colombiansk spesialkaffe er du garantert å få topp kvalitet som passer de fleste ganer. La Claudina er en av to gårder eid av produsenten Juan Saldarriaga. Juan vet hva som skal til for å lage utsøkt spesialkaffe og han eksperimenterer både med vasket, bærtørket og geisha typer. Han utvikler egne tørkemetoder for å høyne kvaliteten. Farmen La Claudina ligger på 1800 meters høyde og er en småskala gård med omlag 18 hektar kaffetrær. Dette er en vasket kaffe, den er frisk og fruktig med hint av steinfrukter, sitron og fersken, og den har en mild sødme og god fylde. Vi brenner denne litt mørkere enn de aller lyseste variantene. Dette for å få frem rundheten og mildheten som denne har.

Aricha (Etiopia): Aricha er en bærtørket kaffe fra Heirloom sør for hovedstaden Addis Abeba i Etiopia, i nærheten av byen Yirgacheffe. At kaffen er bærtørket innebærer at bønnene er tørket med fruktkjøttet på. Dette gir kaffen en markant fruktighet, friskhet og et unikt særpreg. Aricha er et kooperativ av flere hundre lokale småbønder som driver ekstremt småskala produksjon tilknyttet Testi Adorsi vaskestasjon. Aricha beskrives som delikat og ren smak med god struktur. Den er har hint av tropiske frukter som guava, ananas og vannmelon, svak syrlighet og en søt finish. Om du liker frisk og fruktig kaffe er dette i våre øyne et svært godt alternativ.

Arco Iris (Brasil): Arco Iris er en bærtørket kaffe fra Minas Gerais i Brasil. Dette er den vanligste metoden for å foredle kaffe i Brasil. Bærtørking gir kaffen en tydelig fruktighet, men den brasilianske varianten er mer nøytral enn de afrikanske. Arco Iris er UTZ sertifisert. Dette er en miljøsertifisering som blant annet stiller strenge krav i forhold til sosiale forhold (f. eks forbud mot barnearbeid), miljø, jordbruks- og bedriftspraksis, og det skal være sporbart tilbake til produsent og kaffebonde. Dette er en mild og behagelig kaffe med en del fruktighet og hint av sitrus.  

El Lechero (Peru): Farmen El Lechero (melkemannen) ligger ved landsbyen El Huabo i San Ignazio provinsen i det nordlige Peru. Det er en småskala kaffeplantasje med kun 2,5 hektar kaffeplanter. Kaffeproduksjon utgjør ca 30% av familiens inntekt. El Lechero er en del av programmet til Origin Coffee Lab i Peru. Dette er en organisasjon som sourcer småskala spesialkaffe. Som gjenytelse for spesialkaffe av høy kvalitet bidrar de lokalt med å bygge ut infrastruktur, helse og utdanning. Deres filosofi er at ungdom på landsbygda trenger gode leveforhold og en god lønn for å bli værende fremfor å flytte inn til storbyene. Kaffeproduksjon på små farmer i utilgjengelige områder gjør at det meste av produksjonen gjøres for håndkraft med minimalt om noe sprøyting og kunstgjødsling. Dette er en rund og frisk og noe floral kaffe med hint av rose, kirsebær og hibiscus. Vi brenner den lys til medium for å beholde særpreget og samtidig gi den en mildhet og rundhet.

Svart Java (Indonesia): Frinsa ligger i Sunda vest på Java i Indonesia og drives av Wildan Mustofa. I tillegg til sin egen kaffefarm samarbeider han med mange lokale småbrukere som leverer kaffe til hans vaskestasjon. Innhøstingen har toppsesong fra juni til august. Alle bærene sorteres for hånd slik at kun den beste kvaliteten blir igjen. Kaffe fra Java er kjent for å ha en sødme, friskhet og fylde. Frinsa har god sødme og fruktighet og hint av nøtter. Dette gjør at den tåler ganske kraftig brenning og vil være vårt alternativ som en mørk kaffe, spennende espresso eller kaffedrink.