Produkter

Anasora Kelloo (Etiopia): Anasora Kelloo er en vaskestasjon i Guji distriktet som ligger på ca. 2300 meters høyde. Der samles nyhøstede kaffebær fra nærliggende småskala gårder. Det kan være lokale småbønder som har alt fra noen få trær til en liten plantasje med kaffetrær. Området Guji ligger i regionen Sidamo helt sør i Etiopia på grensen til Kenya. Klima, jordsmonn og vekstforhold gjør at etiopisk kaffe ofte har et tydelig floralt preg med hint av bær og frukter. Anasora er lett og floral med tydelig karakter av fersken og et mildt sitruspreg. For å beholde dette særpreget foretrekker vi å brenne Anasora lys. Den overtar som vår friske etiopiske frokost og all round kaffe etter Negele Gorbitu.

La Claudina (Colombia): La Claudina er en av to gårder eid av produsenten Juan Saldarriaga. Juan vet hva som skal til for å lage utsøkt spesialkaffe og han eksperimenterer både med vasket, bærtørket og geisha typer. Han utvikler egne tørkemetoder for å høyne kvaliteten på spesialkaffen. Farmen La Claudina ligger på 1800 meters høyde og er en småskala gård med omlag 18 hektar kaffetrær. La Claudina er en vasket kaffe, den er frisk og fruktig kaffe med hint av steinfrukter, sitron og fersken, og den har en mild sødme og god fylde. Vi brenner denne litt mørkere enn de aller lyseste variantene. Dette for å fremme mildheten og romsligheten som La Claudina innehar.

Aricha (Etiopia): Aricha er en bærtørket kaffe fra Etiopia, nærmere bestemt fra Heirloom regionen sør for hovedstaden Addis Abeba og i nærheten av byen Yirgacheffe. At kaffen er bærtørket betyr at bønnene er tørket med fruktkjøttet på. Dette gir kaffen en markant fruktighet og særpreg. Aricha er et kooperativ av flere hundre lokale småbønder som driver ekstremt småskala produksjon tilknyttet Testi Adorsi vaskestasjon. Aricha beskrives som delikat og ren smak med god struktur. Den er har hint av tropiske frukter som guava, ananas og vannmelon, svak syrlighet og en søt finish. Om du liker frisk og fruktig kaffe er dette i våre øyne et svært godt alternativ.

El Morito (Peru): El Morito er en gård i det nordlige Peru. Den drives av kaffebonden David Flores. David er en ung bonde som jobber intenst for å produsere kaffe av topp kvalitet. Peru er ikke kjent for sin kaffeproduksjon. Det driver stort sett kun småskala produksjon i områder med dårlig infrastruktur. Dette medfører en produksjon som i stor grad baserer seg på håndkraft og minimal bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Stadig flere lokale kaffebønder i Peru ser hvordan satsing på høy kvalitets spesialkaffe gir gode råvarepriser og stabile kjøpere. Vi synes Peru er et meget spennende kaffeland, og det vi har smakt hittil holder høy kvalitet. El Morito er beskrevet som rund og fyldig uten bitterhet, noe fruktig med hint av nøtter og sjokolade. Egenskaper som gjør den god som mørkbrent. Vi leverer denne eksklusivt til Gledeshuset i Hønefoss!

Arco Iris (Brasil): Arco Iris er en bærtørket kaffe fra Minas Gerais i Brasil. Det er vanlig å bruke denne metoden for å foredle kaffe i Brasil, men de er noe mer nøytral i smaken i forhold til afrikanske bærtørkede bønner. Arco Iris er UTZ sertifisert. Dette  er en miljøsertifisering som blant annet stiller strenge krav i forhold til
sosiale forhold (f. eks forbud mot barnearbeid), miljø, jordbruks- og bedriftspraksis, og det skal være sporbart tilbake til produsent og kaffebonde. Dette er en mild og behagelig kaffe med en del fruktighet og hint av sitrus.  

El Cerro (Peru): KUN FÅ POSER IGJEN AV DENNE TYPEN! El Cerro er en farm som ligger i det nordlige Peru på grensen mot Ecuador. Dette er vår mest mørkbrente variant. Eieren av farmen heter Efrain Carhuallochllo og han har tidligere vunnet  flere prestisjetunge utmerkelser for sin spesialkaffe (Cup of Excellence). Peru er et relativt lite kjent kaffeland. Mangel på infrastruktur gjør det vanskelig å få tilgang til de gode kaffeområdene. Origin Coffee Lab jobber lokalt for å utvikle kaffe av høy kvalitet. Sentralt i dette er en sterk forbedring av inntekten til lokale kaffebønder og styrking infrastruktur, helse og utdanning. Ved å gå inn i samarbeid med lokale kaffebønder sikrer de høy kunnskap om kaffeproduksjon og super kvalitet på kaffen. Som et resultat av samarbeidet både styrker og trygger inntektsgrunnlaget for familiene som jobber med kaffe vesentlig. Dette er en vasket kaffe med god sødme som fungerer godt mørkbrent og vi har valgt å brenner den til Full City Roast. Den erstatter Santa Rosa fra Costa Rica som nå er utgått. Karakterbemerkninger: Steinfrukter, eple, plomme og en behagelig sødme.

Nyamasheke Peaberry (Rwanda): KUN FÅ POSER IGJEN AV DENNE TYPEN! Dette er en spesiell kaffetype fra høyfjellet i Rwanda. Peaberry er en liten og rund kaffebønne som oppstår dersom kaffebæret produserer kun ett frø (mot normalt to). Dette kan skje som ofte som 10 % av alle bønnene fra et spesifikt tre. Disse sorteres ut og selges som en egen variant. Bønnene blir mindre og rundere (derav navnet) og gir derfor andre utfordringer når bønnene skal brennes. Den er beskrevet med karakter av mandarin, nype og bringebær. Vi har brent denne medium mørk, nokså likt La Claudina. Sammenlignet er den noe mer fruktig og floral.