Produkter

Ekimuli (Uganda) – Lys, frisk og svært fruktig, noe helt annet:
De mytiske månefjellene Rwenzori på grensen mellom Kongo og Uganda bærer mye historie. Når jeg besøkte området på slutten av 1990-tallet var det politisk uro i området. Ved Ekimuli satser de primært på bærtørket kaffe. Det er kaffebønner behandlet slik at de beholder mye smak fra kaffebønnenes fruktkjøtt. Dette er en fruktig og frisk kaffe. Ikke så ekstrem som tilsvarende varianter fra Etiopia og Burundi, men mer fruktig og fyldig. Vi har bevisst brent denne lys for å beholde den fruktige og fyldige karakteren.

La Esperanza (Colombia) – Mørk, rund og fyldig, en perfekt espressokaffe:
La Esperanza er en liten farm som består av to hektar med kaffeplanter. Farmen er eid av Pedro Maria Chantre og ligger 1800 moh ved byen Agrado i Huila-regionen sørvest i Colombia. Pedro er medlem av cooperativet Coocentral som består av rundt 70 plantasjeeiere. De samarbeider med vår leverandør Nordic Approach gjennom å øke kvaliteten på kaffen samtidig som de sikrer god betaling og gode arbeidsforhold til lokale produsenter. Siden 2005 har 2,8 USD blitt kanalisert gjennom Coocentral for å hjelpe lokalt med helsehjelp, høyere utdanning, infrastruktur, livsforsikringer, nødhjelp i forbindelse med naturkatastrofer med mer. Å vite at man støtter opp lokalt gir denne kaffen en ekstra god smak. La Esperanza har en god og fyldig sødme som gjør den godt egnet som en mørkbrent kaffe og en perfekt espresso. I tillegg har den en del fruktighet med hint av eple og bær. Vi brenner denne mørkt. Den tåler kraftig brenning uten å bli bitter. Vi brenner den mørkt men vurderer også å tilby den i en mer all-round lysbrent variant.

Fazenda (Brasil) – Enkel og mild med noe fruktighet:
Fazenda Planalto tar over etter vår bestselger Arco Iris. Fazenda kommer fra samme region, Mina Gerais, er en bærtørket kaffetype (lik mye av brasiliansk kaffe). Fazenda Planalto er UTZ sertifisert. Dette stiller strenge krav i forhold til sosiale forhold (f. eks forbud mot barnearbeid), miljø, jordbruks- og bedriftspraksis, og det skal være sporbart tilbake til produsent og kaffebonde. Dette er en rund og søt kaffe med hint av sjokolade og karamell.

El Lechero (Peru) – Frisk og fruktig, lysbrent til alle anledninger:
Farmen El Lechero (melkemannen) ligger ved landsbyen El Huabo i San Ignazio provinsen i det nordlige Peru. Det er en småskala kaffeplantasje med kun 2,5 hektar kaffeplanter. Kaffeproduksjon utgjør ca 30% av familiens inntekt. El Lechero er en del av programmet til Origin Coffee Lab i Peru. Dette er en organisasjon som sourcer småskala spesialkaffe. Som gjenytelse for spesialkaffe av høy kvalitet bidrar de lokalt med å bygge ut infrastruktur, helse og utdanning. Deres filosofi er at ungdom på landsbygda trenger gode leveforhold og en god lønn for å bli værende fremfor å flytte inn til storbyene. Kaffeproduksjon på små farmer i utilgjengelige områder gjør at det meste av produksjonen gjøres for håndkraft med minimalt om noe sprøyting og kunstgjødsling. Dette er en rund og frisk og noe floral kaffe med hint av rose, kirsebær og hibiscus. Vi brenner den lys til medium for å beholde særpreget og samtidig gi den en mildhet og rundhet.

Thimu (Kenya) – eksklusiv, fruktig, floral, lysbrent til hverdag og fest:
Thimu er vår første satsing på Kenya. Kenya har en høy status blant kaffeelskere. Klima og jordsmonn gir kenyansk kaffe en tydelig floral og fruktig karakter. Dette er en kaffetype gradert til type AA kaffebønner som regnes som de største om mest eksklusive typene bønner. Populariteten gjør at prisen er et hode over annen afrikansk kaffe. Men man betaler for kvalitet. Vi har brent denne lyst for å beholde fruktigheten og det florale preget.